“Mijn missie:
Jouw onderhandelingspositie
op de vastgoedmarkt
versterken.”

“Spookrijders staan nooit in de file, Yana. Je bent een spookrijder in de vastgoedwereld. Je wil spookrijden? Spookrij dan en ga er volledig voor!”

HEY ! IK BEN YANA VAN DEN EEDE

Spookrijder in hart en nieren en rebel van kleins af aan. Dus geen echte verrassing toen een gerenommeerd vastgoedadvocaat deze beeldspraak gebruikte tijdens het sparren over mijn businessplan.

Urbanya is dan ook ontstaan uit volgende bedenkingen:

 • Waarom staan er tientallen professionele makelaars klaar om je te ontzorgen wanneer je vastgoed wil verkopen, terwijl vastgoed kopen minstens even complex en tijdrovend is?
 • Zijn het niet de kopers die het grootste financiële risico nemen en zouden zij bijgevolg dan ook niet gebaat zijn met onafhankelijk professioneel advies en begeleiding?
 • Waarom vinden we het normaal dat kopers informatie inwinnen bij de vertrouwenspersoon van de eigenaar? Wanneer je voor de rechtbank moet verschijnen, win je toch ook geen informatie in bij de advocaat van de “tegenpartij”?
 • Waar kan je terecht voor onafhankelijk en betrouwbaar professioneel advies als je zelf je eigendom wil verkopen of verhuren?

Hoog tijd voor een andere aanpak en het evenwicht aan de vastgoedonderhandelingstafel te herstellen!

Yana Van den Eede

“Als erkend vastgoedmakelaar

verkoop ik geen vastgoed,

maar begeleid en adviseer ik kritische mensen

die op zoek zijn naar

onafhankelijk vastgoedadvies.”

Onafhankelijk vastgoedadvies en expertise van een erkend vastgoedcoach

Voordat ik de vastgoedwereld indook, bouwde ik ruim 15 jaar ervaring op als internationaal aankoper en onderhandelaar voor allerlei bedrijven, van kleine kmo’s tot multinationals (neem gerust een kijkje op mijn LinkedIn-profiel). In die rol leerde ik dat de partij met de minste kennis en ervaring doorgaans de onderhandelingen verliest.

Met deze ervaring in het achterhoofd, wou ik dus graag een vastgoedexpert onder de arm nemen die mijn belangen zou behartigen en verdedigen toen ik besloot op jacht te gaan naar een 2de verblijf. Traditionele makelaars waren er bij de vleet. Onafhankelijke experten bleken echter niet te bestaan. Er zat niets anders op dan mij zelf in te werken in deze complexe materie.

Zo rijpte het idee om deze leemte op de vastgoedmarkt op te vullen en mij om te scholen tot vastgoedexpert en gecertificeerd aankoopmakelaar.

Tijdens mijn stage als vastgoedmakelaar, begon het mij ook te dagen dat heel wat eigenaars negatieve ervaringen hadden met de zogenaamde “cowboy-makelaar”. Je weet wel, het type makelaar die je naar de mond praat om je dossier binnen te halen, maar er naderhand niets van bakt. Bovendien zijn heel wat eigenaars eveneens op zoek zijn naar onafhankelijk vastgoedadvies en wensen een antwoord op vragen als: Moet ik mijn eigendom verkopen, verbouwen of verhuren? Is die gratis waardebepaling wel betrouwbaar? Hoe kan ik zelf mijn eigendom succesvol verkopen of verhuren?

Binnen Urbanya bied ik kandidaat-kopers en eigenaars een unieke combinatie van skills om hun positie op de vastgoedmarkt te versterken.

Vastgoedkopers ontzorgen, informeren en versterken

Terwijl verkopers van vastgoed vaak advies en ondersteuning krijgen, staan kopers meestal in de kou. Nochtans is vastgoed aankopen een complexe en tijdrovende bezigheid waar veel geld mee gemoeid is. Je kan dus maar beter goed geïnformeerd aan de start komen.

Om die lacune op te vullen, richtte ik Urbanya op. Vanuit mijn bedrijf wil ik mijn klanten ontzorgen, informeren en versterken:

 • Je ontzorgen doe ik door alle tijdrovende activiteiten die met een vastgoedaankoop gepaard gaan van je over te nemen.
 • Door je te wijzen op technische, financiële en juridische aandachtspunten, zorg ik ervoor dat je als kandidaat-koper volledig geïnformeerd bent over het pand dat je wilt kopen.
 • Ten slotte sta ik je ook bij in de onderhandelingsfase. Dankzij mijn jarenlange ervaring als professioneel onderhandelaar kan ik je helpen jouw positie aan de tafel versterken waardoor je met de meest optimale deal naar huis gaat. Bovendien ben ik niet emotioneel betrokken bij de aankoop, hetgeen mij sowieso een betere onderhandelaar maakt.

Kortom, als erkend vastgoedmakelaar met een achtergrond als professioneel aankoper-onderhandelaar ben ik perfect geplaatst om kopers en investeerders te ondersteunen en te versterken tijdens het volledige aankoopproces: van zoektocht en evaluatie tot onderhandeling en “closing the deal”. Op die manier wil ik met Urbanya het speelveld tussen kopers en verkopers gelijktrekken.

Vastgoedcoach - Onafhankelijk vastgoedadvies

Bepaal de verkoopstrategie die het best bij jou past

Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook kan helpen bij de verkoop van vastgoed. Logisch, want de ene moment is een koper een koper, en de andere moment een verkoper.

Om 100% onafhankelijkheid te garanderen en belangenvermenging uit te sluiten, neem ik principieel geen vastgoed in portefeuille.

Uiteraard kan ik je wel helpen met het bepalen van de werkelijke waarde van jouw eigendom en het identificeren van de verkoopstrategie die het best bij jou past.

Wil je je eigendom zelf verkopen of werk je toch liever samen met een traditionele vastgoedmakelaar, als vastgoedcoach weet ik namelijk precies hoe je je eigendom succesvol kan verkopen. Ik zorg voor een verkoopplan vol tips en adviezen op maat van jouw wensen en noden.

Vertrouw op een vastgoedprofessional die jouw zaak verdedigt

 • Wil je investeren in vastgoed maar heb je geen tijd om op zoek te gaan naar een pand met een goed rendement?
 • Ben je op zoek naar jouw droomwoning maar lijken de mooiste huizen steeds aan je neus voorbij te gaan?
 • Heb je een nieuwe woning gevonden en wil je weten hoeveel ze werkelijk waard is of een tweede opinie?
 • Zit je met specifieke vragen en ben je op zoek naar onafhankelijk vastgoedadvies?
 • Wil je graag zelf jouw eigendom verkopen of verhuren?
 • Wil je kennis maken met de voordelen van off-market kopen en verkopen?

Met Urbanya bied ik een passende oplossing voor al die uitdagingen. Neem vandaag nog contact op met mij, dan maken we samen werk van jouw vastgoeddroom.