“Verkoop vastgoed,
met meer winst.”

Hoewel Urbanya erkend is als vastgoedmakelaar, kom je niet bij een traditionele makelaar terecht. Om je onafhankelijk advies te kunnen garanderen en belangenvermenging te vermijden, neemt Urbanya immers geen vastgoed in portefeuille. Bij ons kan je dus in alle rust en met alle nodige info in handen beslissen welk verkooptraject het beste bij jou past. Wie weet, misschien hebben we al een koper voor jouw eigendom!

Geen traditionele vastgoedmakelaar

Proficiat! Je hebt besloten om vastgoed te verkopen en wil uiteraard een zo hoog mogelijke winst realiseren bij de verkoop. Vanuit je omgeving vliegt de goede raad je om de oren en ook online staan heel wat tips en tricks, do’s en don’ts… Maar wie en wat moet je nu wel en niet geloven? Heel wat vragen blijven dus onbeantwoord: hoe bepaal ik de verkoopprijs? Verkoop ik mijn woning zelf of werk ik samen met een makelaar of notaris? En als ik de verkoop zelf regel, welke attesten en documenten heb ik dan nodig? En waar vraag ik die op? Hoe meer je erover nadenkt, hoe groter de lijst vragen lijkt te worden.

Wanneer je niet dagdagelijks met vastgoed bezig bent, zijn er een heleboel zaken die je niet in de vingers hebt en die je onzeker maken. Wil je dus met een gerust hart je woning verkopen, dan is advies van een onafhankelijk vastgoedexpert geen overbodige luxe.

Wat Urbanya uniek maakt, is dat we als erkend vastgoedmakelaar geen vastgoed verkopen.

We kiezen er daarentegen bewust voor om enkel op te treden als vastgoed matchmaker. Zo kunnen we zowel aan kopers als aan eigenaars 100% onafhankelijk vastgoedadvies garanderen. Als koper krijg je een ruimer aanbod te zien dan een “eigen portefeuille”. Als eigenaar kan je bij Urbanya al je vragen stellen, zonder dat daar een handtekening onder een contract tegenover staat

Urbanya helpt eigenaars met een correcte waardebepaling en prijszetting, het uitstippelen van een verkoopplan op maat en praktische tips en tricks. Wil je graag je woning zelf verkopen of wens je hulp bij de selectie van een betrouwbare makelaar? Neem contact op, ik help je graag.

Werkwijze Urbanya

Urbanya wordt door kandidaat-kopers ingeschakeld om een eigendom te zoeken die beantwoordt aan hun criteria. Onze aanpak is dan ook volledig anders dan die van een traditionele vastgoedmakelaar:

 1. Maak een afspraak: Een expert van Urbanya komt je eigendom bezoeken en checkt of ze matcht met de criteria van één van onze klanten.
 2. Afhankelijk of je woning voldoet aan de criteria, zijn er 2 mogelijke scenario’s:
  • Het is een match! Dit is hoe het verdere proces verloopt:
   • De expert stelt een objectieve waardebepaling op.
   • We plannen een tweede plaatsbezoek in met de kandidaat-koper.
   • Hebben we een deal? Dan betaal je geen makelaarskosten.
  • Helaas, je eigendom beantwoordt niet (helemaal) aan de vraag van onze kandidaten. Wat nu?
   • Verkoop zelf: Urbanya biedt hierbij de nodige ondersteuning en advies.
   • Verkoop met een traditionele makelaar: Urbanya helpt je bij de selectie van een betrouwbare partner.
   • Combineer het beste van beide bovenstaande opties.
   • Ga voor Off-market of stille verkoop zonder publiciteit. Ontdek hier hoe dat werkt.

Wil je je vastgoed zelf verkopen, dan helpt Urbanya je met de samenstelling van het verkoopdossier. Nadien heb je een volledig dossier in handen dat voor 100% conform met de wettelijke verplichtingen. Bovendien stellen we ook een marketingpakket voor je op. Voor we eraan beginnen, krijg je een offerte op maat van jouw eigendom en de opties die je wilt benutten. Zo weet je perfect waar je aan toe bent.

Vastgoed verkopen met advies van Urbanya

Er zijn verschillende manieren om vastgoed te verkopen. Maar welke manier past het beste bij jou?

ZELF VERKOPEN

Als eigenaar ken je jouw woning als geen ander. Je weet perfect welke troeven ze te bieden heeft en wat de minpunten zijn. Bovendien weet je ook welke werken je hebt uitgevoerd, wanneer en waarom, hoeveel je besteedt aan energie en waar het aangenaam vertoeven is in en rond de woning.

Jij bent dan ook de uitgelezen persoon om je eigendom aan te prijzen en te verkopen. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje hulp en coaching bij:

 • het bepalen hoeveel je huis waard is,
 • het aanvragen van de wettelijk verplichte documenten
 • het opstarten van je dossier.

Urbanya helpt jou met de samenstelling van een volledig en conform verkoopdossier en stelt voor jou een marketingpakket samen. Voor dat alles betaal je een vast tarief op maat van jouw woning. Klaar om erin te vliegen?

VERKOPEN MET EEN TRADITIONELE MAKELAAR

Ben je emotioneel erg gebonden aan je woning of zie je vooral de negatieve punten van je pand? Zijn jullie met meerdere eigenaars of is verkopen absoluut niet je ding? Of heb je gewoon geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan?

Dan is een samenwerking met een traditionele vastgoedmakelaar misschien meer iets voor jou. De makelaar verkoopt je huis dan in jouw plaats.

Kies je voor deze werkwijze, dan helpt Urbanya je bij de keuze van een betrouwbare partner en de onderhandeling over de overeenkomst.

OFF-MARKET VERKOPEN

Toch liever een discrete verkoop zonder publiciteit en veel gedoe? Ontdek dan hier meer info over off-market of Stille verkoop.

Kies je voor deze methode, consulteer dan zeker ook eens onze “Urbanya zoekt …” pagina. Wie weet zijn we al op zoek naar een woning zoals de jouwe.

Laat je persoonlijk begeleiden door jouw vastgoedcoach

Contacteer Yana voor een gratis verkennend gesprek en ontdek welke verkoopstrategie het best bij jou past.

Wat klanten zeggen